آمادگی جسمانی, دنیای کراسفیت, كل مطالب

برای استقامت قلبی و تنفسی این موارد را بدانیم

استقامت قلبی

چرا استقامت قلبی و عروقی مهم است

استقامت قلبی | معنای کلمه استقامت یعنی پایداری و در اصطلاح ورزشی ، به مدت زمانی که فرد بتواند فعالیتی را با شدت معین اجرا کند، گفته می شود. چون در فعالیت های بدنی و ورزش، بیشتر با زمان ارتباط داریم، (برای هر فعالیت بی وقفه 60 ثانیه ای یا بالاتر که فرد قادر به انجام آن باشد ) استقامت در عملکرد نهایی او نقش مهم و اساسی دارد.

تعريف استقامت قلبی – تنفسی

از استقامت قلبی – تنفسی تعریف های متنوعی ارائه داده اند که در اینجا به دو نمونه آن اشاره می کنیم:

  • استقامت قلبی – تنفسی: توانايی بدن برای مقاومت در برابر خستگی در ورزش های طولانی مدت و هم چنین بازيافت سريع تر بعد از تمرين يا مسابقه است .
  • استقامت قلبی – تنفسی : عبارت است از حداکثرکاری که فرد می تواند به طور مستمر به وسیله گروه عضلات بزرگ انجام دهد که خود به ظرفیت کاری و جسمانی فرد اشاره دارد.

براساس تعاریف ارائه شده،کارایی سیستم های قلب و تنفس در استقامت فرد در فعالیت های بدنی بسیار تعیین کننده است . به تاخیرانداختن خستگی و یا کاهش آن مستلزم این است که سیستم تنفسی ، اکسیژن کافی را در اختیار سیستم قلبی  عروقی قرار دهد تا این سیستم نیز با انتقال آن به عضلات و بافت های درگیر فعالیت ، شرایط را برای یک اجرای مطلوب فراهم آورد و با انجام و تکرار لازم فعالیت ، افزایش کارایی بدن بالا رفته تا بتوان در برابر خستگی، تحمل و مقاومت بیشتری از خود نشان داد.

بنابراین یک اصل مهم در استقامت قلبی  تنفسی ، این است که هرکس بتواند اکسیژن بیشتری مصرف کند ،بدن او کارايی بدنی بالاتری و در برابرخستگی نیز مقاوم تراست .

به همین خاطراست که در فعالیت های بدنی و ورزشی بحث حداکثر اکسیژن مصرفی به میان می آید.

یعنی: هر فرد یا هر ورزشکاری که بتواند در یک فعالیت بدنی مشخص ، اکسیژن بیشتری مصرف کند،کمتر دچار خستگی می شود.

خستگی یکی از مهم ترین عواملی است که هم استقامت را محدود می کند و هم درعین حال برعملکرد فرد تاثیرگذاراست. بنابراین فردی دارای استقامت است که زود خسته نشود و یا هنگام خستگی بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

مطلب مرتبط: چند نمونه تمرین استقامت قلبی تنفسی

حداکثراکسیژن مصرفی

شاخصی است که به وسیله آن ظرفیت هوازی توانایی فرد را در مصرف اکسیژن در یک فعالیت بدنی مشخص نشان می دهد. ظرفیت هوازی نیز توانایی مصرف اکسیژن به وسیله بدن در هنگام فعالیت های بدنی شدید تعریف شده است.

واحد اندازه گیری حداکثراکسیژن مصرفی با سه واحد:

  • لیتردردقیقه
  • میلی لیتردرکیلوگرم وزن بدن در دقیقه
  • و یا میلی لیتردرکیلوگرم وزن عضله در دقیقه

بیان می گردد.

مطلبب مرتبط: چه عواملی استقامت قلبی تنفسی رو محدود میکنه

به طورکلی فعالیت های بدنی انسان باتوجه به شرایط وزمان اجرای آن به دودسته هوازی وبی هوازی تقسیم می گردند.

·  فعالیت های هوازی:

فعالیت هایی هستند که باشدت متوسط ومدت نسبتاطولانی، گروه های عضلانی بزرگ را فعال میکنند و اجرای آنها به حضور و مصرف اکسیژن توسط عضلات بدن وابسته است. مثل دوی 5000 متر ، دوی 10000 متر و فعالیت هایی که بیشتر از سه دقیقه به طول می انجامد.

مطلب مرتبط: آموزش کراسفیت – طناب دوبل در کراسفیت

· فعالیت های بی هوازی:

فعالیت هایی هستند که اجرای آنها به حضور و مصرف اکسیژن وابسته نیست. مثل وزنه برداری ، دوی 100 متر، پرتاب ها و فعالیت هایی که اجرای آن کمتر از سه دقیقه به زمان نیاز دارد.

مطلب مرتبط: ددلیفت (Deadlift )

چگونه استقامت قلبی تنفسی را افزایش دهیم

برای بهبود استقامت قلبی  تنفسی راه ها و روش های گوناگون وجود دارد. به طورکلی تمامی فعالیت هایی که در زمان طولانی قابل اجرا هستند، می توانند در روند پیشرفت کارایی قلبی  تنفسی موثر باشند. اما برای تقویت این قابلیت مهم، باید با یک اصول و روش قابل قبول و علمی به تمرینات پرداخت .

با فعالیت هایی مانند راهپیمایی ، دویدن ، شناکردن ، کوه پیمایی ، دوچرخه سواری، طناب زدن ، دوچرخه ثابت (ارگومتر) ، نوارگردان (تردمیل) و… که بتوان در زمان طولانی شدت مناسب آن را ادامه داد ، به تقویت استقامت قلبی  تنفسی منجر می شود . به این گونه فعالیت ها اصطلاحا فعالیت های هوازی می گویند

بنابراین یکی از اصول اساسی فعالیت های هوازی ، مداومت آن است .

مطلب مرتبط: چرا به قدرت و استقامت عضلانی نیاز داریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *